Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ένας ξενοδοχοϋπάλληλος στα Χανιά μιλά για τον «εμπαιγμό σε βάρος των εποχικά εργαζόμενων» από κυβέρνηση και ΟΑΕΔ 18/04/2020






Με επιστολή του προς την εφημερίδα μας ο Δ.Ν., εποχικά εργαζόμενος στον τομέα του τουρισμού, αναφέρεται στην πραγματικότητά του εν μέσω κορωνοϊού, στις εξαγγελίες που δεν καλύπτουν τις ανάγκες και καταγγέλει εμπαιγμό από την κυβέρνηση και από τον ΟΑΕΔ.
Διαβάστε τι αναφέρει: 

«  Είμαι εποχικά εργαζόμενος στον τομέα του τουρισμού στα Χανιά και ανήκω και εγώ στην κατηγορία των “τυχερών” εργαζόμενων που είναι δικαιούχοι της δίμηνης παράτασης του επιδόματος ανεργίας, καθώς η τακτική επιδότησή μου έληξε στις 26 Φεβρουαρίου.

Δυστυχώς τις τελευταίες ημέρες γινόμαστε όλοι μάρτυρες ενός εμπαιγμού σε βάρος των εποχικά εργαζόμενων, τόσο από την κυβέρνηση όσο και από τον ΟΑΕΔ.

Η κυβέρνηση με περίσσιο θράσος βάζει κριτήρια και αποφασίζει το ποιος άνεργος θα λιμοκτονήσει και ποιος όχι, αφήνοντας χιλιάδες εργαζόμενους έκτος ρύθμισης καθώς είτε δεν είχαν πάρει καθόλου επιδότηση ανεργίας φέτος είτε αυτή είχε λήξει πριν τον Ιανουάριο οπότε και πάλι η νομοθετική ρύθμιση τους αφήνει εκτός.

 Έχουμε βέβαια και τη διοίκηση του ΟΑΕΔ η οποία αντί να φροντίσει να καταβληθεί εγκαίρως ως όφειλε πριν το Πάσχα το ποσό του επιδόματος στους δικαιούχους, όχι μόνο δεν το έκανε αυτό, αλλά έσπειρε και τον πανικό και την απόγνωση σε μεγάλο ποσοστό των δικαιούχων- βγάζοντας ψευδή ανακοίνωση στις 12/04/20 ότι όλοι οι δικαιούχοι που το επίδομα ανεργίας τους είχε λήξει τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο έχουμε ήδη πληρωθεί. Οι οποίοι όχι μόνο δεν έχουμε πληρωθεί μέχρι σήμερα 17/04/20 αλλά ούτε καν καταγραφή στο σύστημα του ΟΑΕΔ δεν έχουμε δει.

Βέβαια το κερασάκι στην τούρτα όλης αυτής της δοκιμασίας που περνάμε όλοι οι εργαζόμενοι ήρθε δια στόματος του αντιπροέδρου της Ν.Δ. κύριου Γεωργιάδη, ο οποίος με μεγάλη άνεση δήλωσε πως δεν χρειαζόμαστε χρήματα γιατί δεν θα έχουμε που να τα ξοδέψουμε.

Λες και ξαφνικά εν μέσω πανδημίας σταμάτησαν να τρέχουν τα πάγια έξοδά μας ( νοίκι, λογαριασμοί νερού, ρεύματος, τηλεφώνου, δόσεις δανείων, αγορά τροφίμων, φαρμάκων και άλλα πολλά).
Ας αφήσουν λοιπόν θα έλεγα καλύτερα τις δηλώσεις και ας φροντίσουν να πληρωθούμε όλοι οι άνεργοι το συντομότερο δυνατόν, και να εντάξουν όλους ανεξαιρέτως τους ανέργους στο επίδομα αυτό.
Κλείνοντας, αναρωτιέμαι τι θα γίνει στο τέλος της (όποιας) τουριστικής σεζόν που θα έχουμε, όταν σχεδόν κανείς εργαζόμενος δεν θα συμπληρώνει τον απαιτούμενο αριθμό ενσήμων για εκ νέου ένταξη στο ταμείο ανεργίας;

Τι θα κάνει η κυβέρνηση για να προστατέψει τους εργαζόμενους των μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων, τα οποία είναι κοινό μυστικό ότι πολλές από αυτές δεν σκοπεύουν να ανοίξουν καθόλου φέτος το καλοκαίρι

Με εκτίμηση, ένας ξενοδοχοϋπάλληλος
ΔΝ  »

 http://agonaskritis.gr/%ce%ad%ce%bd%ce%b1%cf%82-%ce%be%ce%b5%ce%bd%ce%bf%ce%b4%ce%bf%cf%87%ce%bf%cf%8b%cf%80%ce%ac%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bb%ce%bf%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%b1-%cf%87%ce%b1%ce%bd%ce%b9%ce%ac-%ce%bc%ce%b9%ce%bb/

Δεν υπάρχουν σχόλια