Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Φορολογικές δηλώσεις 2020: Ξεκινά η διαδικασία υποβολής - Τα νέα έντυπα

Φορολογικές δηλώσεις 2020: Ξεκινά η διαδικασία υποβολής - Τα νέα έντυπα


Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η απόφαση με τον τύπο και περιεχόμενο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων φορολογικού έτους 2019.
Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 1267/Β/9-4-2020 η Απόφαση Α.Α.Δ.Ε. Αριθμ. Α.1070/2020 με την οποία καθορίζεται ο Τύπος και περιεχόμενο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων φορολογικού έτους 2019, των λοιπών εντύπων και των δικαιολογητικών εγγράφων που συνυποβάλλονται με αυτή.
Στις δηλώσεις που θα υποβληθούν φέτος έχει επέλθει μια αλλαγή διαδικασίας ως προς την επιστροφή φόρου στο εφετινό Ε1. Συγκεκριμένα, έχει καταργηθεί ο πίνακας 10, στον οποίο καλούνταν να δηλώσουν τον ΙΒΑΝ του τραπεζικού τους λογαριασμού, ώστε να τους πιστωθεί τυχόν επιστροφή φόρου. Πλέον θα εμφανίζεται μήνυμα που θα ενημερώνει για την υποχρέωση γνωστοποίησης του ΙΒΑΝ, με υποβολή ηλεκτρονικής Αίτησης/Υπεύθυνης Δήλωσης του δικαιούχου στη διαδικτυακή πύλη www.aade.gr της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.
Οι σύζυγοι, ωστόσο, δύνανται να υποβάλουν χωριστή δήλωση, κατά τα οριζόμενα στην περ. β΄ της παρ. 4 του άρθρου 67 του ν. 4172/2013, εφόσον έχουν επιλέξει για τα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2019 να υποβάλουν χωριστή δήλωση.
Η δήλωση υποβάλλεται μέχρι και την 30ή Ιουνίου σύμφωνα με την παρ.3 του άρθρου 67 του ν. 4172/2013, και δεν έχει ξεκαθαριστεί εάν η διαδικασία υποβολής των δηλώσεων θα παραταθεί πέραν της καταληκτικής προθεσμίας.
Δείτε τη σχετική Απόφαση και τα σχετικά έντυπα
Τύπος και περιεχόμενο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων φορολογικού έτους 2019, των λοιπών εντύπων και των δικαιολογητικών εγγράφων που συνυποβάλλονται με αυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια